Spectacole din Israel, la Festivalul Internaţional de Teatru

0
324

Pentru prima dată, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca”, Constantin Chiriac, a anunţat joi, ce vom putea vedea în iunie, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), fiind vorba de spectacole din Israel.

„Sunt mai mult decât încântat să continuăm şi în acest an o prietenie şi un parteneriat de excepţie cu statul israelian atât prin promovarea unor producţii de excepţie ale unor companii de dans israeliene excelente, cât şi prin promovarea patrimoniului artistic şi cultural al oraşului Sibiu. Faptul că, prin bunăvoinţa Excelenţei Sale, domnul David Saranga, vom reuşi să oferim abonaţilor Scenei Digitale şi tuturor celor care vin la FITS prilejul de a intra în contact cu experienţe artistice cu totul unice, faptul că vom dezvolta un parteneriat universitar internaţional, faptul că ne propunem să facem din Sibiu un mare centru cultural-turistic sunt tot atâtea motive de bucurie care ne dau nouă, celor din echipa TNRS şi FITS, energia de a merge mai departe, în ciuda tuturor piedicilor impuse de contextul sensibil actual”, a declarat Constantin Chiriac, director al teatrului sibian şi preşedinte al FITS.

Anunţul vine după ce miercuri la Sibiu, Chiriac s-a văzut cu ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

Astfel, pe Scena Digitală, dar şi la FITS (11-20 iunie 2021) vom avea ocazia să vedem artişti din Israel în spectacole de dans contemporan, de dans, teatru de stradă şi circ. Sursa foto: FITS