EXCLUSIV – Cum ne pregătim de spovedanie înainte de Postul Paştelui. Sfaturile unui cunoscut călugăr din judeţul Sibiu

Postul Paştelui va începe peste două săptămâni, iar până atunci creştinii ortodocşi au timp să se pregătească de cel mai lung post din an. Unul din cei mai cunoscuţi călugări din judeţul Sibiu, călugărul David de la Mănăstirea Sădinca spune că orice credincios trebuie să se pregătească de spovedanie şi împărtăşanie, sufleteşte, aşa cum se pregăteşte trupeşte, de întâlnirea cu un doctor.

Adevărata împărtăşanie este ca un “foc” pe care îl simte creştinul, care vine cu “frică şi cu dragoste se apropie de Dumnezeu, de sângele şi trupul Mântuitorului” şi merge la biserică sau mănăstire.

Călugărul David îi sfătuieşte pe credincioşi să vină cu sinceritate la spovedanie şi împărtăşanie şi o credinţă totală în Dumnezeu. După miezul nopţii, călugărul spune că niciun credincios nu mai trebuie să bea, să mănânce sau să fumeze, dacă şi-a propus ca a doua zi să fie prezent la spovedanie.

“De multe ori simţi când te-ai împărtăşit, un foc înăuntrul meu, ca şi cum mă arde. Atunci simţi adevărata împărtăşanie. Să vii cu dragoste, căci spune: “cu frică şi cu dragoste să vă apropiaţi către Dumnezeu, către trupul sângele Mântuitorului, dar nu că, “am venit, m-am spovedit, că am făcut, că am minţit, am minţit preotul, no, lasă că mă iartă sau de multe ori, greşesc mulţi care vin în grupuri (…) şi sunt mulţi credincioşi care au mâncat, au băut, au fumat. După 12 noaptea nu se mai bea apă“, a declarat pentru sibiulbun.ro, călugărul David.

Călugărul le recomandă credincioşilor care sunt bolnavi şi cer ajutorul medicilor, să se prezinte curaţi în faţa acestora, nu doar cu trupul, ci şi cu sufletul.

“Şi la un doctor când te duci, trebuie să fii curat trupeşte, dar şi sufleteşte”, spune călugărul David de la Sădinca.

Credincioşii pot ajunge la Mănăstirea Sădinca din judeţul Sibiu, pe drumul ce leagă Sibiul de Mediaş, dacă pleacă din municipiul Sibiu, spre Slimnic, după care trec prin Loamneş ca să ajungă la Sădinca. La Sădinca slujeşte călugărul David, unul din cei care l-au întâlnit pe părintele Arsenie Boca şi cel care îi îndeamnă pe credincioşi să facă fapte bune şi să nu uite să-i ajute fie pe cei mai săraci, fie pe cei bolnavi şi neputincioşi. Credincioşii sunt rugaţi să respecte rânduiala mănăstirii şi orele de rugăciune şi să se prezinte în ţinută decentă. Mănăstirea Sădinca este unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj pentru creştini din judeţul Sibiu, aici poposind enoriaşi din toată ţara, dar şi din Diaspora.

Articole similare...

Articole recente

Retele sociale

1,522FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă