Zi istorică: Francisc, primul papă care vizitează Irakul, ţara lui Abraham

Papa Francisc a sosit vineri la Bagdad, în prima vizită a unui suveran pontif în Irak, în țara patriarhului biblic Abraham, anunţă Vatican News.

Aceasta este “cea mai dificilă şi importantă călătorie apostolică din pontificatul său, a cărei semnificaţie este, în primul rând, apropierea de creştini şi sprijinul în vederea reconstruirii ţării, devastată de războaie şi terorism”.

Creştinii irakieni aşteaptă vizita unui papă de 22 de ani. Era în 1999 când sfântul papă Ioan Paul al II-lea a planificat un scurt, dar semnificativ pelerinaj în Urul caldeenilor, prima etapă a călătoriei jubiliare în locurile mântuirii. El a vrut să înceapă de la Abraham, părintele comun recunoscut de evrei, creştini şi musulmani. Au fost numeroşi cei care l-au sfătuit pe vârstnicul pontif polonez să renunţe la această călătorie care risca să întărească poziţia lui Saddam Hussein, aflat încă la putere după primul război din Golful Persic. Papa Wojtyla a rămas ferm în dorinţa sa, în ciuda încercărilor de a-l descuraja, în special din partea Statelor Unite. Însă, în cele din urmă, acea călătorie rapidă, cu natură absolut religioasă, nu a fost realizată din cauza opoziţiei preşedintelui irakian”, titrează agenţia Vaticanului.

Papa Francisc a declarat la sosirea în Irak: «Vin ca un pelerin al păcii, în numele lui Cristos, principele păcii. Cât de mult ne-am rugat de-a lungul anilor pentru pace în Irak! Sfântul Ioan Paul al II-lea nu a precupeţit iniţiativele şi, mai presus de toate, a oferit rugăciuni şi suferinţe pentru aceasta. Şi Dumnezeu ascultă, ascultă mereu! Depinde de noi să-L ascultăm, să umblăm pe căile Lui. Să tacă armele!” Sursa foto video: Vatican News

Articole similare...

Articole recente

Retele sociale

1,522FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă