Papa: “Iubirea este forţa noastră”

În seara de sâmbătă, papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie în ritul caldeu în catedrala ”Sf. Iosif” din Bagdad. La finalul celei de-a doua zile a călătoriei sale apostolice în Irak, papa a vorbit la omilie despre înțelepciune, mărturie și făgăduințele lui Dumnezeu, informează agenţia Vatican News.

“Propunerea lui Isus este înțeleaptă pentru că iubirea, inima Fericirilor, chiar dacă pare slabă în ochii lumii, în realitate învinge. Pe Cruce s-a dovedit mai puternică decât păcatul, în mormânt a învins moartea. Este aceeași iubirea care i-a făcut pe martiri victorioși în încercare, și cât de mulți au fost în ultimul secol, mai mulți decât în cele precedente! Iubirea este tăria noastră, puterea atâtor frați și surori care chiar și aici au îndurat prejudecăți și ofense, maltratări și persecuții pentru numele lui Isus. Dar, în timp ce puterea, gloria și vanitatea lumii trec, iubirea rămâne. După cum ne-a spus apostolul Paul, ”nu va avea sfârșit niciodată” (1 Corinteni 13,8). A trăi Fericirile, așadar, înseamnă a face veșnic ceea ce trece. Înseamnă a aduce Cerul pe pământ”, a rostit Papa Francisc.

Sfânta Liturghie a Sfântului Toma a fost celebrată în ritul caldeu, folosindu-se pentru această ocazie limbile caldeeană, arabă și italiană. Lecturile biblice au fost luate din Cartea Înțelepciunii (6,1-11), Prima Scrisoare către Corinteni (12,31-13,8) și Evanghelia după Sf. Matei (5,1-10). Intențiile de la Rugăciunea credincioșilor au fost proclamate în limbile arabă, sourath (dialect aramaic), kurdă, turkmenă și engleză. Sursa foto şi video: Vatican Media

Articole similare...

Articole recente

Retele sociale

1,522FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă