CORONAVIRUS – Tilişca intră în carantină. Vezi cum poţi tranzita comuna

Comuna Tilişca este prima localitate din judeţ care intră de sâmbătă, în carantină, pentru următoarele două săptămâni, a anunţat Prefectura Sibiu.

“Astăzi, 19 martie a.c. a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În urma şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat Hotărârea nr. 30 privind solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Tilişca, începând cu data de 20.03.2021, ora 16:00, pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, “circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere (Anexă), legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.”

La Tilişca rata de incidenţă cumulată este de 6,2 la mia de locuitori.

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilișca (localitățile Tilișca și Rod), începând cu data de 20 martie, ora 16,00, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii sibieni vor fi mobilizați în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.
Se va acționa în sistem integrat atât la intrarea în/ ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară.
În zona UAT Tilișca vor fi instituite două filtre rutiere, astfel:

  1. Intrarea în localitatea Tilișca dinspre Săliște.
  2. Intrarea în localitatea Rod dinspre Jina.

Conducătorii auto vor aborda următoarea rută ocolitoare a zonei UAT Tilișca:
DJ 106E Poiana Sibiului – DJ 106G Dobârca – DN 1 Apoldu de Sus – DN 1 Săliște.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a preveni și a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Membrii comunității trebuie să țină cont de faptul că, în intervalul orar 06,00 – 22,00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.


În intervalul orar 22,00 – 06,00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.


Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator, cu precizarea programului de lucru, sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea reprezentanților autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.

Mai multe detalii privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru UAT Tilişca pot fi obținute accesând link-ul Instituției Prefectului – Județul Sibiu: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Articole similare...

Articole recente

Retele sociale

1,521FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă