În premieră pentru România a fost realizat un clasament care arată cum stau reședințele de județ la următoarele trei servicii publice: gestionarea deșeurilor, transport public și educație, informează www.romaniacurata.ro
Capitolul Gestionarea deșeurilor:
Clasamentul a arătat astfel: Locul 1: Primăria Municipiului Sibiu, Locul 2: Primăria Municipiului Oradea, Locul 3: la egalitate, Primăriile Municipiului Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Iași.
Municipiile clasate pe podium se numără printre UAT-urile care respectă legislația într-o mare măsură și fac eforturi pentru a crește calitatea și performanța serviciilor publice privind gestionarea deșeurilor, prin dezvoltarea de programe proprii de prevenție și management al deșeurilor.
„Este o validare importantă pe care Sibiul și administrația locală din Sibiu o primesc din partea specialiștilor pentru eforturile depuse în gestionarea deșeurilor, infrastructura pentru educație și modernizarea transportului local. Datele au fost colectate la nivelul lui aprilie 2021 și este îmbucurător că de atunci Sibiul a avansat și mai mult în aceste domenii, prin noi proiecte. În urma analizei, experții au transmis fiecărui oraș și un set de recomandări pe care le apreciez și asupra cărora ne vom apleca pentru a îmbunătăți serviciile publice, în folosul sibienilor”, a precizat primarul Astrid Fodor.
Capitolul Educație:
La categoria educație, primele trei locuri au revenit: Locul 1 Primăriei Sector 2 București, Locul 2, la egalitate, Municipiului Sibiu și Municipiului Oradea, Locul 3, la egalitate, Municipiului Pitești și Municipiului Târgoviște.
Capitolul Transport public:
La categoria transport public, primele trei locuri au revenit: Locul 1: Primăriei Municipiului Timișoara, Locul 2: la egalitate, Primăriei Municipiului București si Primăriei Municipiului Cluj Napoca, Locul 3: Primăriei Municipiului Sibiu.
Aceste informaţii au fost precizate la lansarea Raportulu inațional de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale.