VIDEO FOTO : Cum va arăta viitorul spital al Sibiului – cea mai mare investiţie publică din ultimii 30 de ani

0
273

Viitorul spital al Sibiului reprezintă de cea mai mare investiţie publică de după Revoluţia din 1990, la Sibiu, evaluată la 500 de milioane de euro, a anunţat marţi, preşedinta Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean, într-o conferinţă de presă.

„A fost trimis spre publicare în SEAP dar şi în Jurnalul Uniunii Europene, anunţul prin care Consiliul Judeţean Sibiu transmite intenţia de achiziţii de lucrări, de construire şi echipamente pentru noul spital judeţean. După ce a fost transmis acest anunţ, paşii care urmează sunt următorii: dacă anunţul va fi publicat astăzi, termenul poate ă fie de 5-6 zile, în 30 de zile vom transmite spre publicare anunţul de participare în SEAP. După care sperăm că termenele vor fi scurte (…) şi vom putea publica în 5 septembrie anunţul de participare, după care se vor depune ofertele până în octombrie, iar analiza va dura în funcţie de numărul ofertelor depuse (…) vom aloca timpul pentru analiza acestora. (…) Valoarea acestui proiect este estimată de 500 de miloane de euro, practic cea mai mare investiţie pe care judeţul Sibiu a avut-o cel puţin de la Revoluţie până în prezent”, a declarat preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit sursei citate, „în prezent nu mai există niciun alt proiect regional sau judeţean care să se situeze şi să fie la acest stadiu, la care este proiectul spitalului judeţean, deşi multe dintre acestea respectiv spitalele regionale şi alte spitale judeţene au fost demarate anterior demarării proiectului de la Sibiu, nu numai că am ajuns din urmă pe cei care făceau aceste proiecte, dar i-am şi devansat şi astăzi avem la Sibiu cel mai matur proiect, care aşteaptă să fie pus în aplicare”.

Sibienii, și nu numai, vor avea parte de o #surpriză. De mâine, 6 iulie pot intra pe o platformă VR 360 și vizualiza principalele zone din cadrul noului spital județean, cum ar fi: salon adulți, salon copii, intrare și zona de recepție, sală de tratament, sală de operații, precum și imagini cu exteriorul construcției, în faza de proiectare. Totodată, pe platformă se vor putea urmări etapele de construire a noului spital județean, pe fiecare fază în parte.