FOTO Rebada – câinele jandarm de nota 10 pregătit la Sibiu

0
253

Rebada – câinele de nota 10 al jandarmeriei constănţene, pregătit la Sibiu şi instructorul său ies la pensie, au anunţat marţi, şefii lor de la Constanţa..

„În aceste zile, ne despărţim de „colega” noastră patrupedă, Rebada, unul dintre cei mai buni câini de serviciu pe care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa i-a avut de-a lungul timpului. Împreună cu instructorul său plutonier adjutant şef Anefi Sunai au format timp de aproape 9 ani un cuplu chinotechnic foarte bine pregătit, participând la zeci de misiuni de menţinere a ordinii publice, cu ocazia diferitelor evenimente culturale, de protest, sportive, vizite oficiale şi altele”, au anunţat jandarmii din Constanţa.

Instructorul său plutonier adjutant şef Anefi Sunai, fost luptător în cadrul grupei antitero/acţiuni speciale a spus că Rebada a fost un câine jandarm de performanţă.

„Povestea noastră a început în urma cu aproape 9 ani, când mi-a fost repartizată pentru a o pregăti şi antrena în specialitatea intervenţie. Astfel că, după perioada de acomodare/predresaj au urmat zeci de ore de muncă specifică, în care împreună am învăţat şi trecut gradual dintr-o etapa în alta, cu maximul de eficienţă, toată tematica impusă. Acestea au fost consemnate de fiecare dată în carnetul de evidenţă al câinelui de serviciu, de către comisiile de specialitate din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, unde ne-am specializat, iar anual am luat atestările cu note de zece la toate probele, Rebada fiind încadrată în categoria de performanţă – I. Astfel, Rebada şi-a dovedit din plin abilităţile de câine de serviciu, dar mai presus de atât, mi-a devenit un partener de încredere în executarea misiunilor încredinţate”, a povestit colegul de serviciu al câinelui Rebada.

Prietenia dintre cei doi rămâne, Rebada fiind şi pe mai departe în îngrijirea instructorului ei.

„Relaxare plăcută Rebada, alături de instructorul tău căruia îi dorim o pensie cât mai lungă!”, este urarea Jandarmeriei Constanţa.

www.sibiulbun.ro este primul site local care promovează animalele şi iubitorii de animale într-o secţiune specială.

Sursa FOTO: Facebook