Cum să îţi protejezi animalele de companie de caniculă

0
222
1

Jurnaliştii de la CNN au vorbit cu veterinarii din Marea Britanie, care recomandă câteva reguli de îngrijire pentru animalele de companie, pe timp de caniculă:

Nu-ți plimba câinele în căldura prânzului. Câinii se pot lupta să se răcească la temperaturi ridicate și sunt vulnerabili la supraîncălzire. Acest lucru se datorează faptului că nu pot transpira. Rasele cu fața plată, cum ar fi buldogii prezintă un risc și mai mare, deoarece au botul scurt care poate îngreuna respirația. Respectați plimbările dimineața devreme sau seara târziu.

Nu lăsați niciodată un câine sau vreun animal într-o mașină , remorcă, seră sau magazie într-o zi fierbinte sau chiar călduroasă. A fi blocat într-o mașină pentru doar câteva minute poate fi fatal pentru un animal de companie.

Nu puneți cuști sau cuști în lumina directă a soarelui în orice moment al zilei.

Ce să faceţi:

Oferiți tuturor animalelor de companie acces constant la apă proaspătă. Puteți pune chiar și cuburi de gheață în vasul cu apă.

Oferiți un loc răcoros pentru odihnă.

Atenție la semnele timpurii ale insolației. La câini, acestea includ gâfâitul puternic, salivarea, neliniștea, gingiile roșii aprinse sau foarte palide și lipsa de coordonare. Semnele insolației la iepuri includ salivare, salivare, letargie, respirații scurte și superficiale, urechi roșii și calde, nas umed și convulsii.

Verificați șopronele, serele și căsuțele de vară înainte de a le închide Pisicilor le plac locurile confortabile, dar riscă să se încălzească prea mult sau să se deshidrateze dacă rămân prinse.
Îngrijește-ți pisica sau câinele în mod regulat. Îngrijirea regulată pe vreme mai caldă poate ajuta la îndepărtarea părului mort sau în exces, lăsând pisica sau câinele cu o blană mai puțin groasă, ceea ce îi va ajuta să rămână rece.
Respectați dieta obișnuită a câinelui dvs. „Noi recomandăm cu strictețe să nu împărtășim înghețata sau alte alimente pentru oameni din motive de sănătate a animalelor de companie și a oamenilor. Obezitatea este în prezent una dintre cele mai mari probleme de sănătate pe care le văd veterinarii în practică”, spun veterinarii britanici.
www.sibiulbun.ro este primul site local cu o secţiune specială dedicată animalelor şi celor care le iubesc. 

 

Sursa FOTO: CNN