VIDEO O româncă a câştigat concursul internaţional de pian de la Sibiu (P)

0
286
O tânără pianistă din România a câștigat Premiul I, în valoare de 3.000 de euro, la Categoria C, la Concursul Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch”, care s-a încheiat miercuri seara, la Sibiu.
Rebecca-Antonia Cojan a convins juriul cu o interpretare plină de emoție a Concertului nr. 1 în mi minor op. 11 pentru pian și orchestră de F. Chopin.
https://youtu.be/OPcmfpJL3dU
Rebecca-Antonia Cojan are 22 de ani, este din Bacău și a studiat la Cluj-Napoca. Debutul său orchestral s-a produs la vârsta de doar 11 ani. A participat în copilărie la olimpiade naționale și are în palmares concursuri internaționale precum „Pro Piano“, „Piano Artis“ sau „Constanța International Competition for Young Pianists“.
„E un concurs foarte dificil. Eu am participat și anul trecut, n-am ajuns în finală și am luat asta ca pe o provocare, am zis că musai trebuie să văd un progres, așa că am venit și anul acesta și, din fericire, am observat un progres. (…) Pentru noi este și o provocare să avem o etapă în care cântăm cu orchestra. În general, cântatul cu orchestra nu e un lucru simplu, dar se adună mai mult stres când e parte dintr-un concurs și știi că totul contează. (…) În general, nu există o interpretare la care să nu ai emoții, punem prea mult suflet în ceea ce facem! (…) Mai departe vreau să țintesc tot mai sus și să țintesc la competiții din ce în ce mai provocatoare“, a mărturisit tânăra pianistă.
www.sibiulbun.ro a recomandat această manifestare culturală în calitate de partener media.