MusicaViva aduce astăzi “1001 nopţi” pe acoperişul Filarmonicii din Sibiu

Melomanii sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 21.00, pe acoperişul Filarmonicii din Sibiu, la concertul “1001 nopţi”, care va însemna “o noapte magică”, ne anunţă pianista Andreea Butnaru.
“În cadrul “Concertelor pe acoperiş” la Filarmonica Sibiu. La ora 21.00 avem o noapte magică. 1001 de nopţi cu Ansamblul MusicaViva”, a declarat înainte de eveniment, Andreea Butnaru.
Andreea Butnaru este pianist concertist și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.
Filarmonica din Sibiu ne aduce pe acoperişul său, o producţie inedită a ansamblului Musica Viva, care va crea printr-o ţesătură de sunete spectaculoase două dintre cele mai frumoase basme din istoria muzicii, într-o variantă esenţială de cinci instrumente.
“Veţi poposi astfel o oră în camera de poveşti a Şeherazadei, care vă va purta nu doar în lumea orientală imaginată de Rimski-Korsakov, ci şi în cea a jazz-ului clasic, trecând de la covoarele zburătoare şi de la fumul lămpii fermecate la atmosfera decadentă şi relaxată a Rapsodiei în Albastru a lui Gershwin.
Spectacolul “1001 de Nopţi”, o variantă spectaculoasă şi originală a două mari lucrări simfonice, va fi spaţiul în care îi veţi cunoaşte pe muzicienii care fac posibilă această atmosferă de visare: pianista Andreea Butnaru, violonistul Adrian Florescu, acordeonistul Fernando Mihalache, violoncelistul Florin Mitrea şi clarinetistul Ciprian Melente”, potrivit Filarmonicii din Sibiu.
www.sibiulbun.ro recomandă Festivalul “Concerte pe acoperiş”, în calitate de partener media.
Sursa FOTO: Facebook

 

Articole similare...

Articole recente

Retele sociale

1,522FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă