VIDEO „Cântecele Munţilor” Loredana: Vreau să străbatem tot mapamondul cu show-ul cu „Junii Sibiului”

0
310

Show-ul prezentat în premieră naţională, duminică seara, în Piaţa Mare, „Loredana şi Junii” va fi oferit publicului şi la Bucureşti, la Sala Palatului, pentru că este „un concert extraordinar”, a anunţat Loredana.

„Este un concert extraordinar şi sunt extrem, extrem de încântată că am reuşit să îndeplinim acest vis şi în seara asta se va înfăptui, în faţa atâtor oameni şi nu numai cei din piaţă vor vedea, ci şi cei care se vor uita la Televiziunea Română, în septembrie, când va fi difuzat. Este un proiect pe care vrem să îl continuăm pentru că am depus foarte mult efort, muncă, inspiraţie şi cred că merită să fie un show itinerant, un show cu care să străbatem nu doar România, ci şi mapamondul. Vreau să facem şi la Sala Palatului în luna noiembrie”, a declarat Loredana, la Sibiu.

Potrivit acesteia, un rol foarte important l-a avut dirijorul Cristian Obrejan, care „a reuşit să scrie partituri record, pentru toată orchestra”, band-ul ei, „Agurida, care este întotdeauna trup şi suflet”, coregrafa Silvia Macrea şi toată echipa de la Junii Sibiului.

Loredana este primul artist pop de la noi care de mai bine de două decenii a relansat folclorul românesc şi pentru tineri, prin lansarea proiectului band-ului său, Agurida.

„Sunt mai mult de 20 de ani de când am lansat proiectul Agurida şi am relansat folclorul românesc pentru generaţiile de tineri care erau mai puţin familiarizaţi cu acest gen, părea desuet şi faptul că acum, uite, majoritatea artiştilor din România, pop, cântă şi ei folclor, înseamnă că sunt un trend setter şi am ruşit să aduc folclorul nu doar pentru nunţi şi petreceri, ci şi uite în Piaţa Mare”, a mai spus Loredana.

Spectacolul Loredanei a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor”, eveniment recomandat de către www.sibiulbun.ro.