Mitropolitul de la Sibiu, de Buna Vestire: “Fiţi apărătorii curăţiei şi ai sfinţeniei vieţii de familie!”

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, îndeamnă credincioşii, de Buna Vestire, să apere viaţa de familie şi să o cinstească pe Fecioara Maria, considerată “chipul Bisericii”.

“Maica Domnului, pe lângă faptul că este mijlocitoarea noastră la tronul ceresc, este şi modelul curăţiei şi al vieţii de familie. Ea este şi maica mamelor noastre. Curăţia fecioriei a fost dublată, în cazul ei, de darul sfânt al maternităţii, cu care Dumnezeu a învrednicit această fiinţă, care se numeşte femeie. Dumnezeu i-a dat femeii, de când a creat-o, această menire, pentru ca prin ea să se continue lucrarea aceasta sfântă, perpetuarea fiinţei umane. Noi ştim cu toţii, şi simţim lucrul acesta, că existenţa noastră, prin rânduiala lui Dumnezeu, se datorează acestei fiinţe din familie, care este mama ce ne-a născut în lumea aceasta”, spune înaltul ierarh.

ÎPS Laurenţiu face apel la credincioşi să nu mai păcătuiască.

Fiţi apărătorii curăţiei şi ai sfinţeniei vieţii de familie. Învăţaţi pe copiii Dvs. să înţeleagă şi să păstreze în curăţie ceea ce Dumnezeu a rânduit, anume ca tinereţea să fie o perioadă de puritate. Tinerii care-şi păstrează curăţia fecioriei lor până în clipa în care primesc binecuvântarea lui Dumnezeu prin Taina Căsătoriei dau naştere la copii binecuvântaţi şi Dumnezeu totdeauna îi va ocroti, pentru că Dumnezeu nu Se va lăsa dator niciodată”, a mai scris mitropolitul în Cuvântul de învăţătură.

Mitropolitul Ardealului este îngrijorat că “familia creştină este într-o stare de criză”.

Adresez mamelor o chemare sfântă, îndemnându-le să-şi cinstească statutul binecuvântat hărăzit de Dumnezeu la creaţie, şi anume naşterea de fii. Dacă pe toate căile astăzi sunt promovate plăcerile trecătoare, provocatoare spre desfrânare, dacă frica de sărăcie face ca oamenii de astăzi să se ferească de naşterea de prunci, apelând uneori şi la cel mai greu păcat înaintea lui Dumnezeu care este avortul, pruncuciderea, şi dacă gândim că totul este permis, vai, nouă, ce va fi în ziua judecăţii, în care fiecare dintre noi, nu numai mamele, ci şi taţii, vom da socoteală în faţa lui Dumnezeu, ce-am făcut cu tinereţea noastră, ce-am făcut cu familia noastră. Cu toţii trebuie să ne îngrijorăm astăzi văzând că familia creştină este într-o stare de criză”, a spus ÎPS Laurenţiu Streza.

Acesta a încheiat Cuvântul de învăţătură, cu o binecuvântare.

“Binecuvântarea lui Dumnezeu să vină peste noi, peste viaţa fiecăruia în parte, peste comunităţile noastre locale şi peste ţara noastră!”, a spus la final, mitropolitul Ardealului.

Buna Vestire este sărbătorită joi. Praznicul aminteşte de Arhanghelul Gavriil care a venit la Fecioara Maria din Nazaret şi a anunţat-o că-l va naşte pe Iisus.

Articole similare...

Articole recente

Retele sociale

1,522FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă