CORONAVIRUS – Dentiştii şi veterinarii francezi ar putea vaccina şi ei populaţia

Dentiştii şi veterinarii din Franţa ar trebui să primească permisiunea de a administra injecţiile cu vaccin împotriva COVID-19, în contextul în care furnizările de doze vor creşte semnificativ luna viitoare, a transmis vineri autoritatea sanitară, relatează Reuters.

Înalta Autoritate de Sănătate (HAS) a informat într-un comunicat că Ministerul Sănătăţii i-a cerut să facă recomandări de noi categorii de angajaţi din sănătate în campania de vaccinare cât mai rapid.

Dentiştii şi farmaciştii ar trebui să primească permisiunea de a administra vaccinuri atât în centrele speciale, cât şi în propriile cabinete, a precizat HAS.

Decizia ar aduce 250.000 de noi specialişti medicali în procesul de vaccinare.

Până acum, principala provocare a Franţei a fost să asigure livrările de doze, nu disponibilitatea staffului medical. Însă guvernul a precizat că se aşteaptă la o înmulţire semnificativă a livrărilor de vaccinuri începând din aprilie.

Aproximativ 7,1 milioane de persoane, adică 11% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin. Peste 4% au primit şi a doua doză.

Guvernul vrea să vaccineze 10 milioane de persoane până la mijlocul lui aprilie, 20 de milioane până la mijlocul lui mai şi 30 de milioane până la vară. Sursa: AGERPRES.

Articole similare...

Articole recente

Retele sociale

1,521FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă