VIDEO BACĂU: Se investesc milione de euro într-un spital făcut de Primărie şi Consiliul Judeţean

0
231

Autorităţile din Bacău au anunţat că au investit 4,5 milioane de euro, din banii Consiliului Judeţean (CJ) şi ai Primăriei Municipiului Bacău, în Spitalul municipal „Sfânta Maria”, ca acesta să fie pregătit pentru un nou val de COVID-19, potrivit AGERPRES.

„Zona Unităţii de Primiri Urgenţe, Imagistica (care însumează aparatura RMN, computer tomograf, RX, ecografie), sectorul administrativ şi demisolul sunt pregătite pentru un eventual nou val COVID-19. Suntem pregătiţi! Doar pe nivelul parterului, Spitalul municipal va beneficia de 28 de locuri pentru pacienţi la noul UPU şi 18 locuri pentru evaluare pacienţi (spitalizare de zi) în incinta aceluiaşi spital”, a declarat primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea, a subliniat că investiţiile de la spitalul municipal au fost suportate în măsură egală atât de primărie, cât şi de CJ.

Investiţia a fost finanţată în proporţie de 50% – 50% de CJ şi Consiliul Local Bacău, respectiv 12 milioane lei, iar dotările pentru funcţionare – în valoare de 4 milioane lei – sunt suportate exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean”, a precizat Valentin Ivancea.

Construirea Spitalului municipal „Sfânta Maria” Bacău a început în anul 2007, la iniţiativa conducerii primăriei de la acea vreme, dar nu a mai fost finalizată din lipsa fondurilor.

Conducerea CJ Bacău a solicitat Consiliului Local să aprobe o hotărâre prin care clădirea să fie cedată Consiliului Judeţean, astfel încât lucrările de la etajele superioare să poată fi continuate, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Sursa FOTO: Facebook