În Cristian, se va petrece ca în tavernele din Cipru!

0
54

Ansamblul „Achna Forest” este prezent cu un recital artistic dedicat culturii cipriote, în comuna sibiană Cristian. Evenimentul este parte integrantă din proiectul „Schimb intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru”.

Cristianul e în sărbătoare la sfârșitul acestei săptămâni, fiind celebrați 800 de ani de la atestarea documentară a localității; oaspeți din Cipru vin să marcheze evenimentul cu dansuri și cântece pline de antren, specifice petrecerilor de tavernă. Astfel, Ansamblul „Achna Forest”, aflat în județul Sibiu în cadrul proiectului „Schimb intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru” va susține reprezentația de final pe scena din Cristian. Aici, spectacolul, programat duminică, începe la ora 14, iar Ansamblul „Achna Forest” va evolua după Ansamblul „Ceata Junilor”, accentuând relațiile de prietenie de peste două decenii cu spațiul cultural sibian.

Proiectul „Schimb intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Judeţean Sibiu prin Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunității în Judeţul Sibiu.